top of page

מתן יעוץ בנושאי Data Warehouse ו BI, תכנון הקמה וליווי של מערכות BI

  • הגדרת דרישות ואפיון פיתרון

  • עיצוב מודל הנתונים.

  • תכנון וביצוע תהליכי ETL.

  • בחירת כלים, זיהוי העלויות הנסתרות

  • התמחות ספציפית בכלי Open Source

  • תכנון וביצוע POC

  • בנית תוספים ל EXCEL המאפשרים שליפת נתונים ישירות לגיליונות EXCEL

  • הדרכות והטמעות

  • סיוע בגיוס אנשי מקצוע

יועץ  BI / Data Warehouse , BI Consultant,  אורי פורנברג   Uri Forenberg
יו�עץ  BI / Data Warehouse , BI Consultant,  אורי פורנברג   Uri Forenberg

פיתוח תוספים לאקסל

האקסל הוא כלי העבודה האולטימטיבי של אנליסט. בסופו של יום האנליסט רוצה לקבל את הנתונים ישירות לאקסל לצורך בנית מודלים , ניתוחי מגמות ועיבודים נוספים.

 

פיתרון יחודי שאני מציע ומבצע הוא בנית תוספים המאפשרים קבלת נתונים ישירות מתוך מאגר הנתונים לגיליון האקסל באופן שקוף המשתלב באופן טבעי באקסל.

 

הפיתרון יכול לקרוא נתונים ישירות ממאגרי המידע של הארגון ולהיות משולב במערכת ההרשאות הארגונית.

 

הסרטון מציג דוגמא המדגימה יכולות  של שילוב נתים ממאגרי מידע ישירת לתוך האקסל .  

Anchor 1
בחינת ובחירת טכנולוגיות

רכיב לא פחות חשוב הוא תכנון ובחירת טכנולוגיות המתאימות לפיתרון הן מבחינת עלות מול תועלת, הן מבחינת יכולת הרחבה עתידית והן מבחינת עלויות תחזוקה, גמישות לשינויים והתאמות עתידיות למציאות עיסקית דינמית. 

כאשר תגיע השמועה שאתם מתכננים פרויקט לשוק,  לפתע תוצפו במידע לגבי כלים וטכנולוגיות, יגיעו אליכם אנשי מכירות של כלים שונים וכל אחד יספר ניסים ונפלאות על המוצר שלו, יראו לכם מצגות צבעוניות ומושכות את העין, ואפילו יבצעו ניסים ויבנו לכם מול העיניים כהרף עין פיתרון.

אבל מה מסתתר מתחת ל"מכסה המנוע" של הפיתרון? מה הם הכלים שיתאימו לצרכים שלכם, וכיצד מחליטים על הפיתרון שלא יהיה זללן משאבים ובכיה לדורות?

זו החלטה חשובה ולעיתים קריטית חשוב לדעת לנטרל את ה"רעש" השיווקי ולקבל החלטה מושכלת ומתאימה לצרכים העיסקיים שלכם. 

איפיון הפיתרון ומידול

שלב קריטי בבנית מערך BI הוא איתור מקורות הנתונים, עיצוב עקרוני - High Level Design , לאיתור ישויות המידע המרכזיות  ועיצוב פרטני - Detail Design של מודל הנתונים ושל תהליכי בנית המידע.

זהו שלב קריטי והוא זה שיקבע את טיב המערכת. שלמות הנתונים ומודל הנתונים הם היסודות והשלד של הפיתרון, ושלד זה יצטרך לשאת בעתיד את העומסים של המערכת .  

המערכת שאנו בונים דומה לבנין . אנו רוצים לבנות קומה אחת  שתיתן לנו פיתרון לצורך הנוכחי שלנו, אבל אנו מעריכים שבעתיד נרצה להוסיף עוד קומות רבות, ולא נרצה להרוס ולבנות מחדש. לכן חשוב שנתכנן נכון את היסודות ואת השלד כדי שיוכלו לשאת בעתיד, כאשר נידרש לכך, קומות רבות נוספות.

אם נרצה , נוכל גם לשנות את הקומה שכבר בנינו,  לצבוע ולבצע לה מתיחת פנים, להוסיף פונקציונליות נוספת  ולעצב מחדש, אם השלד והיסודות מתוכננים נכון נוכל לעשות זאת בקלות ובעלויות נמוכות, אחרת נצטרך להרוס ולבנות את הכל מחדש

זהו בסיס שאינו נראה לעין ולכן אנו עדים לתופעה שמקבלי החלטות דורשים  את הפיתרון המידי, שנראה על פניו פשוט וקל ומבלי לדעת נכנסים לפרויקט יקר שאינו נגמר, שואב משאבים ובסופו של דבר נכשל. 

יועץ  BI / Data Warehouse , BI Consultant,  אורי פורנברג   Uri Forenberg
תכנון איסטרטגית המידע

בארגונים רבים מוקמות מערכות BI כחלק מפתרונות מחלקתיים לצרכים ספציפי או פיתרונות "גרילה" שפותחו ביוזמה מקומית ללא תכנון וראיה ארוכת טווח. פיתרונות אלה יוצרים איי ידע שאינם קשורים, אינם מסונכרנים ולעיתים אף סותרים אחד את השני. במקרים רבים  פיתרון זה תלוי באנליסט שבנה אותו, וכאשר אדם זה עוזב הפיתרון נשאר ללא גורם שיתחזק אותו . 

כדי למנוע מצבים כאלה חשוב לתכנן את איסטרטגית המידע ולקבוע כללים ברורים כיצד לארגן את המידע, מה מותר לעשות ומה אסור. חשוב  לבנות את מערך ה BI לפי מתודולוגיה מסודרת ובאופן שיתאים למטרות העיסקיות של הארגון. 

מתודולוגיה מסודרת ותכנון מראש לא בהכרח משמעותה תהליך יקר ובירוקרטי . תכנון לפי כללים ידועים מוסכמים, וקביעת איסטרטגית מידע תוך השארת פתח להרחבות עתידיות הוא תהליך של חשיבה וקביעת כללים, היצמדות לכללים אילו משמעותה מניעת בעיות עתידיות וחיסכון כספי ניכר שייתן את אותותיו כבר בשלבים הראשונים של הפרויקט.

יועץ  BI / Data Warehouse , BI Consultant,  אורי פורנברג   Uri Forenberg
Anchor 2
Anchor 3
Anchor 4
bottom of page